Kladdkaka med polkakross

Gjorde detta för några veckor sedan och det var supergott! Kladdkaka är alltid gott men polkakrossen gjorde faktiskt det lilla extra!

Ingredienser

100 g smör
2, 5 dl socker
1 krm vanillinpulver
2 ägg
1, 5 dl vetemjöl
0, 5 dl kakao
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra en form med löstagbar kant. (Ca 22 cm i diameter)
2. Smält smöret i kastrull eller Micro. Rör ihop socker, vannillin och ägg.
3. Blanda mjöl, kakao och salt och häll därefter ner i äggsmeten. Rör ner smöret.
4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 17-20 min. Det ska vara löst i mitten och färdigt i kanterna. Låt gärna svalna ett tag så kladdet "sätter sig"
5. Krossa polkagris i exempelvis mortel. Strö över kladdkakan.