Recept glögg

Gjorde årets glögg igår som sagt :) Kom på att jag glömde att skriva receptet.. Det är från gp.se
 

Receptet

Resultatet ska räcka till "några flaskor".
Tid: 6 veckor

Ingredienser

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1–2 paket russin (2 pkt–500g)
2,5 kilo socker

Blanda allt i en väl rengjord tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i –och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noggrann med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.


Jag har alltså blandat ihop allt och om 6 veckor så ska jag tappa upp glöggen i flaskor. Det är väldigt kul för då får man smaka på glöggen :) Hehe!

#1 - - Kamilla:

Det lät jättesmarrigt :)
Jag tror jag ska testa!

Svar: Ja gör det! Det är väldigt lätt faktiskt :)
Julkulan