Adventsfrukost

Här kommer lite bilder från årets första adventsfrukost ❤ Vi har som tradition att samlas hos mamma och pappa och äta frukost där på advent. Så är det pappa som tänder ljuset medan vi alla säger "Första söndagen i advent är det första ljuset tänt". Mamma brukar göra gröt både risgrynsgröt och mannagrynsgröt, kokta ägg, stekta ägg, bacon, champinjoner you name it! Borde klassas som brunch istället. Sen är vi 4 syskon som alla har respektive plus att mina syskon har massa barn så om alla kommer blir vi nästan 20 stycken som kommer. Det är en väldigt mysig tradition tycker jag ❤

Har ni nån speciell adventstradition?

Julkulan vs Polkagrisar

För många år sedan (2008 tror jag) läste jag en artikel om att göra egna polkagrisar och att det "inte är så svårt" så jag och syrran fick då för oss att testa. Hur svårt kunde det vara liksom? Det gick dåligt. Vi var dåligt förberedda och det slutade med att det rann ut hett socker över hela köket. Man skulle kunna tro att man skulle bli avskräckt av upplevelsen, men icke! Vi förklarade istället krig mot polkagrisarna! Så därför har vi varje år sen dess försökt ge oss på att göra polkagrisar. Efter några år vann vi äntligen kriget och lyckades göra finfina polkagrisar som man dessutom kunde skryta med, men detta året var tyvärr inte ett sånt år.... jag tror att jag var för lugn och säker på att lyckas och därför slappnade jag av och misslyckades. Det blev några polkisar som syns på bilden nedan. Men det mesta blev bara kladd i hela köket och så blev det röda typ brunt för jag kokade lite för länge eller nåt. Sen efter några dagar så började de som vi lyckats med att smälta... skumt. Nästa år. Då jäklar!

Mina jultröjor!

Köpte dessa fina på gina tricot! Så himla nöjd! Hade den röda på mig i söndags och tänkte ta den blå nu på söndag. Förhoppningsvis har ännu en grej jag beställt kommit tills dess så jag verkligen kan maxa min advent-outfit!

Visa fler inlägg