Julklappstips till pojkvännen eller mannen

Ännu en väldig svår kategori om du frågar mig. Man vill ju ge det bästa till sin bättre hälft, men det är ju lite svårt att veta vad de vill ha då de kommer från en helt annan planet än oss...
 
Jag måste börja med att säga att det här inlägget inte är sponsrat på något sätt. Produkterna jag visar är bara idéer som jag kollat på själv. Då hugger vi in. Vad gillar just din kille? Har han något speciellt intresse? Någon affär han brukar gå till? Kanske det finns något han berättat under året att han skulle vilja ha som det är perfekt att minnas nu? Ett presentkort kan ju alltid funka, även om det inte är det mest skojiga. 
 
En kul leksak som många killar säkert gillar är en metalldetektor. Det är alltid kul att leka Gold rush och leta efter guld i trädgården, i skogen eller på stranden. För några år sedan fick min man som är jägare en Hageldetektor. Nu när jag letar efter den så verkar det inte gå att hitta men jag hittade den här lite mindre metalldetektorn som man kan ha på bältet, kanske det fungerar på samma sätt? 
 
Klicka på bilden för att komma till nordicprostore.se där jag lånat bilden
 
En annan skojig leksak är ju givietvis en drönare, speciellt om din man är mer teknikintresserad. Jag vet inte vad reglerna är för drönare, men det får man ju kolla upp innan såklart. Den här hittade jag via CDON. Där finns ju massa andra leksaker med, som radiostyrda bilar och flygplan. 
 
Klicka på bilden för att komma till CDON
 
Om du vill ge något mer seriöst och lite romantiskt så går finns det väldigt många varianter av armband där man kan lägga till berlocker med namninskriptioner. Det tror jag framförallt många pappor skulle uppskatta att få med sina barns namn. 
 
Klicka på bilden för att komma till sidan som säljer just den här varianten
 
För mer av den här varianten av gåvor vill jag tipsa om olika pysselsidor på facebook där många säljer fina personliga hantverk av olika slag. Gå in dit och fråga om det är någon som säljer något specifikt och vänta på svar. Då stöttar du också småföretagare vilket är extra plus.
 
Om du vill ha en lite mer romantisk gåva så kan ju snygga underkläder och kanske en hotellnatt funka. Kanske tillsammans med ett evenemang som råkar vara årets julklapp. Eller varför inte en privatlektion i exempelvis tango? För lite mer äventyrliga killar så kan en upplevelse likt att få köra ferrari, flygsimulering eller ett besök på bodyflight och få flyga lite vara roligt.
 
En rolig present kan vara att köpa en jultröja till din man. Vare sig om han är julgalen eller faktiskt precis tvärtom och du är det. Det skulle kunna ge ett gott skratt att få tvinga på honom att ha på sig en julig tröja resten av julhelgen. 
 
 
 
Bilden lånad från Sillysanta där det finns allt från tröjor till pyjamas i jultema
 
En bok är en bra present men det kan vara sårt att hitta någon som passar. Här kommer några förslag som jag kommit över tack vare mitt eget skrivande. 
 
Boken Svart Kod som är skriven av Magnus Carling passar till tekniknörden som gillar datorer. Det är en fartfylld teknothriller om hotet från konstgjord intelligens. Tar samtidigt upp frågan om vi verkligen måste vara uppkopplade hela tiden. Den passar från 15+ så det funkar även till yngre pojkvän såväl som vuxen.
 
 Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
Boken Gubbjävlar av Leif Bornvik är en bok med humor som bottnar i allvar. Kanske extra kul om din man börjar närma sig 40, eller om ni har det lite som internskämt mellan er. 
 

Klicka på bilden för att läsa mer om boken på Adlibris
 
Boken Okänt besök av Hans Söderlund är en sci-fi spänningsthriller som främst utspelar sig i djupa Norrland och i den kungliga huvudstaden. Ett stort objekt landar i Gullmyra som leder till ett stormaktsspel som aldrig skådats tidigare. 
 
 
Boken Neo sapiens - anno 2073, eller del två av trilogin - Rex Machina - som kommer nu i december av Johan Leth handlar om en tjej Linn som vill föda ett konventionellt barn i en framtid då AI håller på att ta över. Kliniken rekommenderar en Neo baby och Linn dras allt djupare in i en kamp mot en empatilös fiende.
En spänningsroman som kan passa gammal som ung och både de som gillar spänning och SF.
 
Klicka på bilden för att komma till Bokus och läsa mer
Och sist men inte minst boken Hansson & Nilsson löser fallet av Christoffer Sorner. Passar fint till den som gillar rock, 80-tal och actionfilmer. Kanske din man varit en gammal hårdrockare själv på 80-talet? Eller är en riktig aktionfilm-fantast? Mycket fina recensioner på denna.
 
Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
Så det var alla tips för idag. Hoppas att något var till hjälp för just dig! Och kommer du på något så skriv gärna i kommentarerna. :)