Julklappstips till tonåringen

Nu är vi nästan halvvägs in i december och kanske har ni hunnit hitta alla julklappar ni behöver, eller så har stressen slagit till ordentligt nu. Om det sistnämnda så ingen fara! Än finns det tid. Om ni inte kommer på vad ni kan köpa så kolla gärna mina tidigare inlägg om olika julklappstips. I detta inlägget tänkte jag tipsa om julklappar till tonåringar och unga vuxna. 
 
Den här kategorin är egentligen väldigt bred. Vad gillar DIN tonåring? Kanske något speciellt intresse som det är lätt att köpa till? Kanske personen har eller ska flytta hemifrån? I så fall kanske man kan bidra till saker till nya lägenheten? Kanske är din tonåring i yngre tonåringen med dyra intressen? Inte lätt. Jag kör lite tips och så får vi hoppas att något kan funka för er 💗
 
Många önskar sig bara pengar. Jag kan tycka det är tråkigt, men ibland får man bara ge dom det dom önskar. Då kan man ju hitta på ett roligt sätt att slå in det i. I ett jättestort paket, tillsammans med massa godis eller varför inte göra en trisslott? Det finns en hel del tips om man går in på Pinterest.
 
Mobilskal är något som åtminstone jag är väldigt glad över att det har kommit tillbaka. Kanske det kan vara ett sätt att piffa upp mobilen de redan har eller ska få? 
 
 
 
Bilderna är från Åhlens samt miniinthebox, det sistnämnda har jag aldrig handlat ifrån själv, men sök på mobilskal så hittar man otroligt många olika återförsäljare.
 
En annan sak som jag tycker verkar vara på modet och väldigt kul just nu är smycken som ser ut som små bakverk eller annat i miniatyr. Så himla piffigt, det finns godis, bullar och chips. Det kan ju vara extra kul om personen du ska köpa till tycker något är extra gott.
 
Klicka på bilden för att komma till Becca Design som gör just de här örhängena :)
 
När jag var i 18-19-årsåldern kom mamma hem efter en resa (till Australien tror jag) med en Bop it! Världens roligaste spel! Det är en grej man håller i med rattar mm och så ger den instruktioner kring vad man ska dra i/snurra runt/slå osv. Instruktionerna ges med en rytm och man kunde vara flera som spelade och skickade runt den. Jag hittar inte en sån här i Sverige just nu, men vet att det finns att hitta via Amazon och andra onlinetjänster från utlandet. Kul och typ retro :)
 
Vi hade en sån här fast rosa :) 
Googla Bop It och Bop it extreme för att hitta var man kan köpa. Jag länkar inte då mycket försvinner från lager nu för tiden.
 
 
Förra året gav vi dessa coola 3D pussel i trä till mina kusinbarn som var då 12 och 15 år gamla. De är i trä med många små delar som vi trodde de aldrig skulle klara, men de är väldigt pyssliga så de klarade det bra. Tror detta skulle funka även för äldre som gillar pyssel, och visst är resultatet lite magiskt?
 
 
Klicka på bilderna för att hitta just dessa och ännu fler olika 3d-pussel

Måste ju även tipsa om böcker med! 
 
Först ut: böckerna Oslagbar och Otillräcklig av C N Persson passar till tonåringen eller den vuxna, som tycker om spänning och kärlek i kombination. Till superhjältenörden.
 
 
Klicka på bilderna för att komma till bokus och läsa mer om böckerna
 
 
Boken Imorgon är jag starkare av Sofia Mickelsson är en samtida roman för unga vuxna. Den tar upp ämnen som våld mot kvinnor och vikten av samtycke. Passar från kanske 15+ och innehåller en hel del drama, spänning och romantik.
 
 Klicka på bilden för att komma till Bokus och läsa mer om boken
 
 
Boken Tidssvävarna av Anette Holmström passar den som vill ha ett fartfyllt och spännade äventyr med övernaturliga inslag. Den har hamnat i topplistor både för barn och för tonåringar. Det står 12-15 år, funkar från 10 år och uppåt. Bra recensioner. 
 

Klicka på bilden för att komma till Bokus och läsa mer om boken
 
 
Boken Mörkt paradis av Maria Hernius är en dystopisk berättelse som kan beskrivas som en blandning mellan Hungerspelen och Apornas planet. Passar för 15+ - ungdomar och vuxna som gillar spänning och äventyr. 
 
 Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
 
Bokserien om Veronica Harrington av Malin V. Olsson, passar ungdomar och vuxna som gillar äventyr, spänning, kärlek och vänskap. 
Böckerna utspelas år 2179 på jorden och runtom i vårt solsystem handlar om den överintelligenta artonåringen Veronica som gör en otäck upptäckt och avslöjar en hotande naturkatastrof. 
Serien består av följande böcker:
1. Universums mörka hemlighet
2. Av stjärnstoft är vi komna
3. I rättvisans skugga
 
Klicka på bilderna för att komma till Bokus och läsa mer om böckerna
 
Boken Mastorhias fyrar av Peter Utbult passar från ca 13 år och uppåt. Det är en äventyrlig fantasyroman som griper tag i läsaren direkt. Den tar upp de stora frågorna samtidigt som det är en spännande och framåtdrivande berättelse. Gillar man King, Koontz, Lovecraft, så gillar man denna.
 
Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
 
Trilogin Livstjuvarna av Linda Andersson, består av Livstjuvarna, Halvsjälarna och Tidssystrarna. De riktar sig till unga vuxna fantasyläsare. 
 

 
Klicka på bilderna för att komma till Bokus och läsa mer om böckerna
 
Böckerna När Längtan är som Vackrast och uppföljaren Sorgmanteln av Elisabet Engström passar från kring 12 år och uppåt. Speciellt till dem som är reflekterande och funderar över livets svårare frågor och relationer. Kan läsas som en mysig feel good i två (fristående) delar men har också ett djupare plan, som kanske är mörkare och svårare. Pepprad med känslor och tankar och med lyckliga slut - men det behöver man kanske inte avslöja för den som ska få.
 
 
Klicka på bilderna för att komma till Adlibris och läsa mer om böckerna
 
Boken Vitterstigar av Kersti Vikström är ett fantasyäventyr inspirerat av nordisk folktro, som passar ungdomar från 12 år och uppåt.
 
 Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
 
Böckerna om Elsinorien av Sanne Åberg är fantasy för unga vuxna, men samtidigt handlar de om sånt som utanförskap och psykisk ohälsa. Två böcker har kommit ut hittills ("Lysande klot tvenne" och "Knutar och band"). Tredje boken, "Viddernas väv", kommer nästa år.
 
Klicka på bilderna för att komma till Bokus och läsa mer om böckerna
 
Jag hoppas att ni hittat något bra tips här idag :)
Kommentera gärna nedan om ni har fler tips!